Skip to content
Menu
AKTUELLT

Inför riksårsmötet i mars 2023

Kopia av grön akademi (A5-dokument) (Instagram-inlägg (fyrkantigt)) (6)
284787017_10158371496151968_2130944874594584126_n

Varmt välkommen till riksårsmöte för Gröna Studenter som äger rum den 18-19 mars 2023 i Stockholm. Vi samlas för att både fira vårt arbete och ta en massa demokratiska beslut om bland annat:

 • motioner med förslag från medlemmar, varav en del kan komma att lämnas till Miljöpartiets kongress.
 • vilka som ska företräda Gröna Studenter såsom våra språkrör och ombud på Miljöpartiets kongress.
 • vad Gröna Studenter ska göra för verksamhet, exempelvis utbildningar och kampanjer.
 • vilka långsiktiga mål som vi har med Gröna Studenter och utvecklingen i samhället och i världen.
 • hur Gröna Studenters ekonomiska resurser ska användas på bästa sätt.
 • Alla medlemmar i Gröna Studenter har närvaro-, yttrande-, yrkande- och rösträtt på årsmötet. Det betyder att du som medlem har chansen att vara med på årsmötet som ombud, och kan då argumentera, lämna förslag och rösta om allt! Ta chansen!

Du behöver inte ha några förkunskaper utan lär dig allting under årsmötet. Om behov finns har vi också en genomgång innan mötet om hur det går till. Att ha varit med på ett årsmöte är en bra erfarenhet om du vill vara med och driva en lokalavdelning.

Kandidera och
nominera

Du kan som medlem ställa upp i valen som sker på årsmötet genom att kandidera till att bli föreslagen av riksvalberedningen. Om du inte blir föreslagen av valberedningen kan du kandidera på årsmötet (alltså kandidera mot det förslag som valberedningen har lämnat).

Medlemmar eller lokalavdelningar kan även till riksvalberedningen nominera medlemmar som är intresserade av att bli valda, och på årsmötet föreslå andra än riksvalberedningens förslag (förutsatt att ditt förslag ställer upp).

Följande uppdrag kan en kandidera och nominera till:

 • Språkrör för Gröna Studenter
 • Sammankallande i Gröna Studenters riksstyrelse
 • Kassör i Gröna Studenters riksstyrelse
 • Ledamot i Gröna Studenters riksstyrelse
 • Ledamot i Gröna Studenters riksvalberedning
 • Riksrevisor för Gröna Studenter
 • Ombud till Miljöpartiets kongress
 • Representant i Miljöpartiets riksvalberedning

Formulär och datum för att kandiderar och nominera kommer här inom kort. För att komma i kontakt med riksvalberedningen mejla till: valberedningen@gronastudenter.se.

motionera

Medlemmar och lokalavdelningar kan lämna förslag till årsmötet i form av motioner. Ett förslag kan handla om vad som helst som rör Gröna Studenter och Miljöpartiet.

Motioner skall vara riksstyrelsen tillhanda senast den 1 februari 2023. Därefter skriver riksstyrelsen svar på varje motion, som med motionerna kommer med i årsmöteshandlingarna. De skickas ut till medlemmarna som har anmält att vara med på årsmötet.

Innan ni skriver en motion är det varmt rekommenderat att läsa igenom motionsskrivarguideen. Hör också gärna av er till någon av oss på riksorganisationen för att få stöd.

I era lokalavdelningar kan ni bjuda in era medlemmar till motionsskrivarverkstad med en genomgång av att skriva en motion, generera idéer, skriva gemensamma motioner och stötta varandra i att skriva motioner.

Anmäl dig

Som medlem kan du anmäla dig till årsmötet. Länk till anmälan läggs ut här i slutet av december. Senast den 17 januari skickar styrelsen ut den formella kallelsen till årsmötet. Den innehåller dagordningen för mötet och sista dag för att anmäla sig.

Vi skickar ut praktiskt information till dig efter anmälan.

Bli medlem

Medlemskapet är gratis och du kan gå med oavsett ålder och om du studerar eller inte. Som medlem får du fri tillgång till utbildningar, träffar och evenemang. Välkommen!

Dela sidan

Hjälp oss sprida ordet om Gröna Studenter! Ju fler som får veta om oss desto mer kan vi i Sveriges gröna studentförbund växa.

Om oss

Gröna Studenter är Miljöpartiets studentförbund.

Är du nyfiken på att engagera dig? Hör av dig till din lokala ledare.

Kontakt

Gröna Studenter
Pustegränd 3
11820 Stockholm
info@gronastudenter.se